هشتمین روز جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی؛ گروسی: حمله به تاسیسات نطنز باعث انتشار ذرات آلفا و تشعشعات رادیو اکتیو شد

ترامپ در ۱۴ روز پیش رو درباره حمله تصمیم‌ می‌گیرد

تصویری از بیمارستان تخریب شده سوروکا در اسرائیل و انفجار در شهرک صنعتی سفید‌رود-با استفاده از خبرگزاری فرانسه و ارتش اسرائیل

هشتمین روز جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی با ادامه حمله‌های اسرائیل به نقاط مختلف ایران از جمله لویزان و شهرک صنعتی سفید‌رود در رشت و خبر بازه زمانی دو هفته‌ای آغاز شد که دونالد ترامپ برای تصمیم‌گیری درباره پیوستن به جنگ درنظر گرفته است. سخنگوی کاخ سفید می‌گوید رئیس‌جمهوری آمریکا پیش‌ از تصمیم‌گیری، آخرین فرصت را به دیپلماسی می‌دهد.

این در حالی است که پس از برخورد موشک جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل در روز پنجشنبه، مواضع مقامات ارشد اسرائیل علیه جمهوری اسلامی تندتر شده و به‌طور مستقیم از حذف علی خامنه‌ای صحبت کرده‌اند.

همزمان مجله تایم نیز تصویری از رهبر جمهوری اسلامی را روی جلد خود منتشر کرده است. صدام‌حسین و معمر قذافی هم پیش‌ از سقوط روی جلد تایم رفته بودند.

اینترنت در ایران همچنان قطع و خطوط تلفن مختل است. گزارش‌هایی مبنی بر دیدار عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی با نمایندگان اروپایی منتشر شده است. فایننشال‌‌تایمز ادعا کرده است که وزیر خارجه بریتانیا در این دیدار حامل پیامی از سوی آمریکا است.

 

این گزارش به‌روزرسانی می‌شود...

 

 

آمریکا بزرگترین بسته تحریمی علیه حوثی‌ها را اعلام کرد: هدف، مختل کردن کانال‌های مالی است

دولت ایالات متحده از اعمال مجموعه‌ای از گسترده‌ترین تحریم‌های مالی خود علیه حوثی‌های یمن خبر داد؛ تحریم‌هایی که به گفته مقام‌های آمریکایی، بزرگ‌ترین اقدام تا به امروز در راستای مقابله با منابع مالی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

این تحریم‌ها به‌طور مشخص افرادی و نهادهایی را هدف قرار می‌دهد که به تامین مالی عملیات حوثی‌ها کمک می‌کنند. بر اساس اعلام رسمی، چهار فرد، دوازده نهاد و دو کشتی مشمول این تحریم‌ها شده‌اند.

دلیل هدف‌گیری این افراد و نهادها از نگاه آمریکا، نقش آن‌ها به‌عنوان پوشش‌هایی برای واردات غیرقانونی نفت و کالاهایی است که از طریق فروش در بازار سیاه، درآمد قابل‌توجهی برای حوثی‌ها ایجاد می‌کنند.

در خصوص دو کشتی تحریم‌شده نیز، مقام‌های آمریکایی ادعا کرده‌اند که این شناورها در فعالیت‌های قاچاق از طریق بندری تحت کنترل حوثی‌ها در یمن مشارکت داشته‌اند.

این اقدام تازه واشنگتن در حالی صورت می‌گیرد که هم‌زمان تنش‌ها در دریای سرخ و منطقه خلیج فارس به‌دنبال حملات پهپادی و موشکی حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری افزایش یافته، و تلاش‌ها برای مهار منابع مالی و لجستیکی این گروه وارد مرحله‌ای تازه شده است.

جدال لفظی سفیر اسرائیل با سفیر جمهوری اسلامی در نشست شورای امنیت سازمان ملل

در نشست پرتنش شورای امنیت سازمان ملل متحد که به‌دنبال حملات اسرائیل به ایران برگزار شد، نمایندگان جمهوری اسلامی و اسرائیل به تبادل شدید اتهامات و اظهارات تند علیه یکدیگر پرداختند.

امیرسعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، با تاکید بر تلفات غیرنظامیان در حملات اسرائیل، شورای امنیت را به اقدام فوری فراخواند. او در سخنرانی خود عکس‌هایی از کودکان ایرانی کشته‌شده در بمباران‌ها را به اعضای شورا نشان داد و گفت:

«حداقل دو زن باردار و فرزندان متولد نشده آن‌ها در همان روزی کشته شدند که اسرائیل ساختمان صداوسیمای جمهوری اسلامی را هنگام پخش زنده هدف قرار داد.»

ایروانی با اشاره به آنچه آن را «نقض فاحش قوانین بین‌المللی» خواند، تصریح کرد:

«حملات اسرائیل، تعرض به نظام جهانی منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای است. اگر این شورا اکنون اقدامی نکند، این پیام را ارسال خواهد کرد که قانون بین‌الملل به‌صورت گزینشی اجرا می‌شود. اگر رژیم عدم اشاعه فروبپاشد، این شورا نیز در کنار رژیم اسرائیل مسئول خواهد بود.»

در واکنشی تند، دنی دنون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، ضمن حمله لفظی به ایروانی، گفت:

«آقای ایروانی، شما قربانی نیستید. حتی یک دیپلمات هم نیستید. شما گرگی هستید که تظاهر به دیپلمات بودن می‌کنید، و ما دیگر این بازی را ادامه نمی‌دهیم.»

دنون حمله موشکی ایران به بئرشبع که به یک بیمارستان آسیب زده بود را محکوم کرد و مدعی شد ایران قصد هدف قرار دادن اهداف غیرنظامی را داشته، درحالی‌که ایران اعلام کرده بود هدف نظامی مجاور بیمارستان هدف قرار گرفته بود.

او همچنین انتقاد برخی کشورها از اسرائیل را رد کرد و گفت:

«ما برای دفاع از خود عذرخواهی نمی‌کنیم. ما بابت حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی عذرخواهی نمی‌کنیم. ما بابت خنثی‌سازی تهدید، عذرخواهی نمی‌کنیم.»

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: اسرائیلی‌ها برای «جنگی طولانی‌» علیه جمهوری اسلامی آماده باشند

ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، روز جمعه ۳۰ خرداد در یک پیام ویدیویی از یک پایگاه هوایی، اعلام کرد که شهروندان اسرائیلی باید خود را برای یک «کارزار طولانی‌مدت» علیه ایران آماده کنند؛ کارزاری که هدف آن «حذف تهدیدی در ابعاد بزرگ» است.

زمیر در این پیام هشدار داد: «ایران سال‌ها در حال ساختن برنامه‌ای آشکار برای نابودی کشور اسرائیل بوده و در ماه‌های اخیر، این برنامه به نقطه‌ای بی‌بازگشت رسیده؛ جایی که قابلیت‌هایش به مرحله عملیاتی رسیده‌اند.»

وی با اشاره به دلایل آغاز این عملیات، گفت: «ما این کارزار را در شرایطی آغاز کردیم که ایران حدود ۲۵۰۰ موشک زمین‌به‌زمین در اختیار داشت و با نرخ تولید بالا، انتظار می‌رفت ظرف دو سال به حدود ۸۰۰۰ موشک برسد.»

او افزود: «تلاش‌های موشکی بالستیک ایران، شبکه نیابتی‌اش در خاورمیانه و پیشرفت‌های هسته‌ای، ما را وادار کرد که به پیش‌دستانه حمله کنیم. ارتش اسرائیل نظاره‌گر شکل‌گیری تهدید نخواهد بود. در چارچوب دکترین نوظهور خود، به‌صورت فعال و پیشگیرانه برای خنثی‌سازی تهدیدات وجودی عمل خواهیم کرد.»

زمیر تأکید کرد که «این عملیات نتیجه آمادگی چندین ساله ارتش بوده» و «در شرایطی آغاز شد که مولفه‌های عملیاتی و راهبردی به شکل مطلوبی هم‌گرا شده بودند. اگر تعلل می‌کردیم، این فرصت از دست می‌رفت و در آینده مجبور بودیم از موقعیتی ضعیف وارد نبرد شویم. ما می‌دانستیم که تاریخ، ما را به‌خاطر عدم اقدام در دفاع از موجودیت ملت یهود نخواهد بخشید.»

وی با اشاره به دستاوردهای اولیه ارتش اسرائیل در این حمله، گفت: «حملات اولیه ما، که به شکل غافلگیرکننده انجام شدند، نتایج فوق‌العاده‌ای داشتند: فرماندهی عالی دشمن را حذف کردیم، به مولفه‌های کلیدی برنامه هسته‌ای آسیب جدی وارد کردیم، یک کریدور هوایی به سمت تهران گشودیم، حدود نیمی از پرتابگرهای موشکی را شناسایی و نابود کردیم ـ برخی تنها چند دقیقه پیش از شلیک ـ و دشمن را با وجود آمادگی امنیتی‌اش، غافلگیر کردیم.»

زمیر در ادامه هشدار داد که با وجود موفقیت‌های اولیه، چالش‌های پیش‌ رو هنوز پابرجاست: «هم‌زمان با عملیات‌های تهاجمی، دفاع از جبهه داخلی نیز ادامه دارد. این چالشی متفاوت از گذشته است. دشمن در ضعف خود، به‌طور عمدی غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد، همان‌گونه که در حملات اخیر نیز دیدیم. اما آن‌ها نمی‌دانند که جبهه داخلی اسرائیل، سرچشمه قدرت ارتش است، نه نقطه ضعف آن.»

او افزود: «ما برای سناریوهای مختلف آماده می‌شویم. این پیچیده‌ترین کارزار در تاریخ اسرائیل است. ما آن را برای مقابله با تهدیدی در این ابعاد آغاز کرده‌ایم؛ تهدیدی که تنها با آمادگی برای یک نبرد طولانی‌مدت قابل مهار است.»

به گفته زمیر، ارتش اسرائیل روز به روز آزادی عمل بیشتری به دست می‌آورد و در مقابل، آزادی عمل دشمن رو به کاهش است. او در پایان تأکید کرد: «این کارزار هنوز به پایان نرسیده است. با اینکه دستاوردهای بزرگی به دست آورده‌ایم، اما روزهای سختی در پیش داریم. باید هوشیار و متحد بمانیم تا مأموریت به‌طور کامل به پایان برسد. من اطمینان دارم که در پایان، اسرائیل پیروز این نبرد خواهد بود.»

درگیری در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی در لندن؛ بازداشت ۸ نفر توسط پلیس بریتانیا

پلیس متروپولیتن لندن روز جمعه اعلام کرد که در پی وقوع یک درگیری در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پایتخت بریتانیا، هشت مرد را بازداشت کرده است. از این تعداد، هفت نفر به ظن وارد آوردن صدمات شدید بدنی در بازداشت به‌سر می‌برند.

بر اساس بیانیه پلیس، فرد هشتم به دلیل نقض شرایط ممنوعیت موقت تجمعات اعتراضی در این منطقه که تا روز یک‌شنبه برقرار است، بازداشت شده است.

رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند که این بازداشت‌ها در جریان تجمعی اعتراضی علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته‌اند. با این حال، پلیس تاکید کرده است که بازداشت‌ها به‌طور مستقیم به سفارت جمهوری اسلامی مرتبط نیستند، گرچه محل حادثه در منطقه «پرینسز گیت» قرار دارد؛ همان جایی که ساختمان سفارت واقع شده است.

پلیس در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که دو نفر از افراد حاضر در صحنه دچار جراحت شده‌اند و توسط نیروهای امدادی به بیمارستان منتقل شده‌اند. طبق آخرین اطلاعات، وضعیت جسمانی آنان وخیم گزارش نشده است.

نیروهای پلیس برای انجام تحقیقات اولیه، محل وقوع حادثه را محاصره و مسدود کرده‌اند.

تحریم آمریکا علیه شرکت‌های مرتبط با سپاه

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که یک فرد، هشت نهاد و یک کشتی را به‌دلیل نقش داشتن در تامین و انتقال تجهیزات حساس مورد استفاده در صنایع دفاعی جمهوری اسلامی تحریم کرده است.

بر پایه این بیانیه، کشتی «شون کایکسینگ» متعلق به شرکت هنگ‌کنگی «یونیکو شیپینگ» وظیفه حمل این تجهیزات به مقصد دو شرکت ایرانی «رایان رشد افزار» و «توسعه صنایع نیم‌رسانای تراشه» را بر عهده داشته است؛ شرکت‌هایی که با سپاه پاسداران در ارتباط هستند.

این وزارتخانه تاکید کرده که هدف از اعمال این تحریم‌ها، جلوگیری از گسترش ظرفیت‌های موشکی، پهپادی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی و تضعیف منابع پشتیبانی سپاه پاسداران است. اسکات بسنت، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای تصریح کرد: «ایالات متحده مصمم است تلاش‌های ایران برای دستیابی به فناوری‌های حساس و با کاربرد دوگانه را مختل کند و کسانی که در این فعالیت‌ها مشارکت دارند، مسئول شناخته خواهند شد.»

پوتین: روسیه در حال مشورت با جمهوری اسلامی و اسرائیل برای پایان دادن به خونریزی است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که کشورش در حال تبادل ایده‌هایی با جمهوری اسلامی و اسرائیل برای یافتن راه‌حلی دیپلماتیک جهت پایان دادن به درگیری‌های اخیر میان دو کشور است.

پوتین روز جمعه در سخنانی تأکید کرد:

«روسیه در تماس مستمر با دوستان ایرانی و اسرائیلی خود قرار دارد و در حال تبادل ایده‌هایی با هر دو طرف هستیم. این پیشنهادها در حال حاضر در دست بررسی هستند.»

رئیس‌جمهور روسیه از بیان جزئیات پیشنهادهای ارائه‌شده خودداری کرد اما افزود که مسکو به دنبال راه‌حلی سیاسی برای پایان دادن به وضعیت بحرانی فعلی است.

در روزهای اخیر، سخنگوی کاخ کرملین نیز از وجود «درک متقابل» میان مسکو و تل‌آویو بر سر حفظ امنیت کارشناسان روسی مستقر در تأسیسات هسته‌ای بوشهر سخن گفته بود.

پوتین بار دیگر تاکید کرد:

«من باور دارم که راه‌حلی دیپلماتیک برای پایان دادن به این بحران وجود دارد.»

هشدار گروسی: حمله به تاسیسات نطنز باعث انتشار ذرات آلفا و تشعشعات رادیو اکتیو شد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز جمعه ۳۰ خرداد در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت در نتیجه حمله دوم اسرائیل به سایت نطنز، ذرات آلفا و تشعشات رادیو اکتیو در داخل سایت وجود دارد و به همین دلیل محیط خطرناک است و ما گفته‌ایم کسی نباید در آنجا نفس بکشد.

او هشدار داد که حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای می‌تواند به نشت گسترده مواد رادیواکتیو منجر شود؛ پیامدهایی که به گفته او «می‌تواند فراتر از مرزهای کشور مورد حمله گسترش یابد» و منطقه را در معرض فاجعه‌ای زیست‌محیطی و انسانی قرار دهد.

این هشدار پس از آن مطرح شد که یک مقام ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه اذعان کرد که اعلام عمومی حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر یک «اشتباه» بوده است. با این حال، او نه تایید کرد و نه تکذیب که این نیروگاه واقع در سواحل خلیج فارس، که با کمک روسیه احداث شده، هدف حمله قرار گرفته باشد. هم‌زمان، مقامات ایرانی اعلام کردند سامانه‌های پدافند هوایی در منطقه بوشهر فعال شده‌اند، اما جزئیات بیشتری در این‌باره منتشر نشده است.

اسرائیل اعلام کرده که هدفش «نابودسازی توان هسته‌ای جمهوری اسلامی» است، اما هم‌زمان مدعی شده که قصد دارد از وقوع یک فاجعه هسته‌ای اجتناب کند.

رافائل گروسی در بخشی دیگر از سخنان خود در شورای امنیت، بر نقش نظارتی آژانس تحت رهبری‌اش تأکید کرد و گفت:

«آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند از طریق یک نظام بازرسی غیرقابل نفوذ، تضمین کند که در ایران سلاح هسته‌ای تولید نخواهد شد.»

او همچنین اظهار داشت که کشورهای منطقه در ساعات گذشته به صورت مستقیم با او تماس گرفته‌اند و نگرانی جدی خود را نسبت به امنیت تاسیسات هسته‌ای ابراز کرده‌اند.

«در صورت حمله مستقیم به نیروگاه بوشهر، شاهد رها شدن حجم بالایی از مواد رادیواکتیو خواهیم بود. چنین رخدادی نه‌تنها امنیت ایران، بلکه کل منطقه خلیج فارس را تهدید خواهد کرد.»

هشدارهای گروسی در شرایطی مطرح می‌شود که نگرانی‌های بین‌المللی درباره عواقب انسانی، زیست‌محیطی و ژئوپلیتیکی حملات هوایی اخیر اسرائیل به زیرساخت‌های هسته‌ای اجمهوری اسلامی رو به افزایش است.

مکرون: فرانسه، آلمان و بریتانیا یک پیشنهاد «کامل» به ایران عرضه می‌کنند
 

 

در حالی که قرار است مذاکرات میان عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با وزاری خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان روز جمعه در ژنو برگزار شود، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه از ارائه
یک «پیشنهاد کامل» به ایران خبر داد.به گزارش خبرگزاری فرانسه، مکرون گفت: «پاریس، برلین و لندن روز جمعه یک پیشنهاد کامل برای گفتگو با ایرانیان را ارائه خواهند کرد که شامل برنامه هسته‌ای، فعالیت‌ موشک‌های بالستیک و تامین مالی گروه‌های تروریستی در منطقه است.»
مکرون به خبرنگاران گفت: «قطعا باید بازگشت به مذاکرات عمیق را در اولویت قرار داد». رئیس جمهوری فرانسه خطاب به دولت اسرائیل گفت: «هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی را متوقف کنید.»


«هدف حمله صبح جمعه اسرائیل به گیشا یکی از متخصصان هسته‌ای بوده است»

رسانه‌های داخلی ایران و چند رسانه اسرائیلی در نخستین ساعات بعد از ظهر جمعه گزارش کردند هدف «حمله پهپادی» صبح این روز به ساختمانی مسکونی در گیشا،  در مرکز تهران، یک «متخصص» هسته‌ای جمهوری اسلامی بوده است.
 شبکه آی۲۴ اسرائیل گزارش کرد «یک دانشمند هسته‌ای ایران در جریان این حمله پهپادی در تهران هدف قرار گفت و کشته شد.»
مشرق نیوز، نزدیک به سپاه به نقل از منابع امنیتی اعلام کرد هدف حمله پهپادی به گیشا، یک دانشمند هسته‌ای بود.مقام‌های دولتی و رسانه‌های وابسته به سپاه هنوز خبری درباره وضعیت فردی که هدف حمله بوده است، منتشر نکرده اند.

حمله اسرائیل به یک هدف در گیشا

.خبرگزاری جمهوری اسلامی روز جمعه ۳۰ اسفند گزارش کرد در ادامه حملات اسرائیل به پایتخت ایران، ارتش اسرائیل «یک واحد مسکونی را در محله گیشا»، از مناطق مرکزی تهران هدف قرار داده است
.جزئیات بیشتری درباره تلفات احتمالی این حمله منتشر نشده است

 

پزشکیان: اگر تضمینی برای پایان حملات نگیریم، جنگ ادامه پیدا می‌کند

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۳۰ خرداد و در هشتمین روز آغاز حملات اسرائیل اعلام کرد در وضعیت فعلی، تنها راه پایان دادن به جنگ، «توقف بی‌قید و شرط تجاوز دشمن و تضمین قطعی برای پایان ماجراجویی‌های» اسرائیل برای همیشه است.
در حالی که حملات هوایی اسرائیل به مراکز نظامی، انتظامی و دولتی جمهوری اسلامی بی‌وقفه ادامه دارد، پزشکیان تهدید کرد«در غیر این صورت پاسخ‌های ما به دشمن سخت‌تر و پشیمان‌کننده‌تر است.»

هشدار کاتز به ورود حزب‌الله به جنگ: «نعیم قاسم از عاقبت اسلافش درس نگرفته»

ئیسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه ۳۰ خرداد به حزب‌الله لبنان هشدار داد که از دخالت در جنگ میان این کشور با جمهوری اسلامی بپرهیزد.

کاتز با انتشار پیامی در اکس نوشت: «دبیرکل حزب‌الله از پیشینیانش درسی نمی‌آموزد و به اقدام علیه اسرائیل در هماهنگی با اوامر دیکتاتور ایران تهدید می‌کند. من به نیابتی‌های لبنان پیشنهاد می‌کنم مراقب باشند و بفهمند که صبر اسرائیل  در قبال تروریست‌هایی که تهدیدش می‌کنند، به‌ سر آمده است. اگر تروریسمی در کار باشد، حزب‌اللهی وجود نخواهد داشت.»

نعیم قاسم، دبیر کل حزب‌الله لبنان روز گذشته گفته بود این جریان مستقلا درباره حمایت از جمهوری اسلامی در جنگ با اسرائیل، تصمیم می‌گیرد.

رئیس سی‌آی‌ای: جمهوری اسلامی به دستیابی به سلاح هسته‌ای بسیار نزدیک است

سی‌بی‌اس به نقل از منابع خود گزارش داد که جان رتکلیف، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، در جلسات غیرعلنی گفته که جمهوری اسلامی از نظر جامعه اطلاعاتی، بسیار به دستیابی به سلاح هسته‌ای نزدیک است.

یکی از مقام‌های آمریکایی گفته است رتکلیف چنین توضیح داده که انکار نزدیک بودن جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای، مانند آن است که بگوییم «بازیکنان فوتبال که خود را تا خط یک‌یاردی رسانده‌اند، نمی‌خواهند امتیاز نهایی را به دست آورند.»

 

وزیر خارجه بریتانیا پیامی به تهران می‌رساند؛ دیوید لمی: جمهوری اسلامی هرگز نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد

دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا پس از ملاقات با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه گفت که شرایط در خاورمیانه خطرناک است و ما بر اینکه جمهوری اسلامی هرگز نیابد سلاح هسته‌ای داشته باشد، مصمم هستیم. در دیدار با روبیو و ویتکاف درباره راه‌حلی برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن شرایط ضحبت کردیم و اکنون پنجره زمانی دو هفته‌ای برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک وجود دارد. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که لمی، روز جمعه پیام آمریکا را به تهران می‌رساند. همچنین ترامپ نیز گفته است که در دو هفته پیش‌رو درباره پیوستن به جنگ اسرائیل علیه جمهوری اسلامی تصمیم‌گیری می‌کند.

 

دولت ترامپ نظارت بر عناصر وابسته به جمهوری اسلامی در آمریکا را افزایش داد
سی‌بی‌اس گزارش داد، با توجه به بررسی احتمال حمله نظامی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی از سوی ترامپ، مقام‌های امنیتی ایالات متحده از جمله اف‌بی‌آی نظارت بر عناصر وابسته به جمهوری اسلامی در خاک آمریکا را افزایش داده‌اند. 

 

مجید خاتمی، جانشین رئیس کشته شده اطلاعات سپاه شد

محمد پاکپور، فرمانده کل سپاه پاسداران در حکمی مجید خادمی را به عنوان رئیس جدید سازمان اطلاعات سپاه معرفی کرد. محمد کاظمی، رئیس سابق اطلاعات سپاه بود که در حمله ۲۵ خرداد اسرائیل کشه شد.

 

عملیات نارنیا؛ مسئولان هسته‌ای جمهوری اسلامی چطور به‌طور هم‌زمان با سلاح ویژه‌ کشته شدند؟

به گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، در اولین موج حمله اسرائیل که «عملیات نارنیا» نام گرفته، ۹ نفر از ۱۰ مسئول ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی به‌طور هم‌زمان کشته شدند.

بر اساس این گزارش، آنها با استفاده از سلاحی ویژه که امکان انتشار جزئیات آن وجود ندارد، کشته شده‌اند.

مسئول هسته‌ای دهم نیز کمی پس از آن ۹ نفر دیگر در جریان عملیات شبانه اسرائیل بین پنجشنبه‌شب تا بامداد جمعه کشته شد. 

براساس این گزارش، همه این افراد در زمان کشته شدن در خواب و در تخت‌خواب‌شان بودند. اسرائیل تصمیم گرفت این عملیات را به‌طور هم‌زمان انجام دهد تا هیچ فرصتی برای هشدار به هدف‌ها ایجاد نشود.

یک مقام ارشد اسرائیلی به شبکه ۱۲ گفته، آنها گمان می‌کردند در خانه‌هایشان در امان هستند؛ در حالی‌که در گذشته، ترور متخصصان هسته‌ای معمولا هنگام ترک محل کار و سوار شدن به خودرو اتفاق می‌افتاد.

براساس این گزارش، اسرائیل سال‌ها افراد فعال در برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را زیر نظر داشته و این ۱۰ نفر از نوامبر سال گذشته برای حذف نشانه‌گذاری شده بودند.

مقامات اطلاعاتی اسرائیل معتقد بودند مهم‌ترین بخش عملیات نارنیا، حذف متخصصان هسته‌ای است؛ زیرا فرماندهان نظامی یا تجهیزات، قابل جایگزینی سریع‌تری هستند، ولی دانشی که این دانشمندان در اختیار داشتند، مدت‌ها طول می‌کشد تا دوباره تولید یا جایگزین شود.

 

هواپیمای «روز قیامت» اتمی ترامپ وارد واشینگتن شد

به گزارش نیوزویک، هواپیمای «روز قیامت» نیروی هوایی آمریکا شامگاه سه‌شنبه در پایگاه مشترک اندروز در حومه واشینگتن فرود آمد؛ امری که گمانه‌زنی‌ها درباره نقش احتمالی آمریکا در بحران فزاینده میان اسرائیل و جمهوری اسلامی را تشدید کرده است.

این هواپیمای مدل ای-۴بی E-4B دیده‌بان شب (Nightwatch) می‌تواند برای مدت طولانی در هوا بماند و قابلیت سوخت‌گیری هوایی دارد. این هواپیما در برابر حملات الکترومغناطیسی مقاوم است، می‌تواند از یک انفجار هسته‌ای ایمن بماند، به فناوری‌های ارتباطات ماهواره‌ای پیشرفته مجهز است و بیش از ۱۰۰ نفر را در خود جای می‌دهد.
زمان‌بندی استقرار هواپیمای E-4B در بحبوحه افزایش تنش‌ها صورت می‌گیرد، زیرا گزارش‌ها حاکی از آن است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به تصمیم‌گیری درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران نزدیک‌تر شده است. اگرچه کاخ سفید درباره این جابه‌جایی خاص اظهارنظری نکرده است.
E-4B نایت‌واچ که به «هواپیمای روز قیامت» شهرت دارد، نسخه نظامی بوئینگ ۷۴۷ است. این هواپیما به‌عنوان مرکز فرماندهی هوابُرد ملی ایالات متحده عمل می‌کند و بخش مهمی از سامانه فرماندهی نظامی ملی برای رئیس‌جمهور، وزیر دفاع و روسای ستاد مشترک ارتش است.

به گفته نیروی هوایی ایالات متحده، در شرایط اضطراری ملی یا از دست رفتن فرماندهی زمینی، این هواپیما «مرکز فرماندهی، کنترل و ارتباطات بسیار مقاومی فراهم می‌کند تا نیروهای آمریکا را هدایت کرده، دستورات جنگ اضطراری را اجرا کرده و اقدامات نهادهای غیرنظامی را هماهنگ کند».

این هواپیما در جریان حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نیز مورد استفاده قرار گرفت.

به گزارش نیوزویک، استفاده از علامت رادیویی غیرمعمول «ORDER01» به‌جای «ORDER6» هم باعث افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره ماهیت ماموریت فعلی آن شده است.

مشخص نیست که پرواز اخیر آن از پایگاه هوایی بارکس‌دیل در نزدیکی باسیر سیتی، لوییزیانا، به پایگاه اندروز، یک ماموریت متداول بوده یا اقدامی احتیاطی. 

 

مقامات در گفتگو با سی‌ان‌ان: امیدی به مذاکرات روز جمعه نیست

در حالی که دولت دونالد ترامپ برای تصمیم‌گیری درباره حمله، دو هفته فرصت تعیین کرده، تلاش‌های دیپلماتیک برای از سرگیری مذاکرات متوقف‌شده با جمهوری اسلامی آغاز شده است. اما در پشت‌صحنه، مقامات آمریکایی امید چندانی به موفقیت این مذاکرات ندارند.

هدف ترامپ و مشاورانش این است که با توجه به فشارهای نظامی اسرائیل بر ایران و آسیب دیدن بخش‌هایی از توان موشکی تهران، جمهوری اسلامی مواضع‌اش را کنار بگذارد و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت کند—شرطی که پیش‌تر آن را رد کرده بود.

با این حال، موانع جدی بر سر راه حل‌وفصل دیپلماتیک در این بازه زمانی کوتاه دو هفته‌ای وجود دارد. ایران بارها اعلام کرده تا زمانی که حملات اسرائیل ادامه دارد، وارد گفت‌وگو با آمریکا نخواهد شد (هرچند که اکنون به‌نظر می‌رسد این پیش‌شرط را کنار گذاشته است). آمریکا نیز تا این لحظه هیچ فشاری برای توقف حملات به اسرائیل وارد نکرده و ترامپ شخصا از نتانیاهو خواسته که به حملات ادامه دهد.

به نوشته سی‌ان‌ان، روز جمعه قرار است وزیران خارجه بریتانیا، آلمان و فرانسه در ژنو با نمایندگان جمهوری اسلامی دیدار کنند. اما به گفته مقامات آمریکایی، انتظار چندانی برای پیشرفت در این مذاکرات وجود ندارد. با این حال، کاخ سفید درِ دیپلماسی را باز گذاشته است و گفته از تلاش‌های متحدان اروپایی حمایت می‌کند.

براساس این گزارش، درحالی که بحث مذاکره دوباره مطرح شده است، پاسخ‌های تهران تا این لحظه تغییری نکرده است.

در مجموع، فضای حاکم بر این تحولات حاکی از آن است که با وجود باز شدن یک پنجره زمانی دو هفته‌ای، چشم‌انداز روشنی برای رسیدن به راه‌حل دیپلماتیک میان ایران و آمریکا وجود ندارد—به‌ویژه تا زمانی که حملات اسرائیل ادامه دارد و مواضع دو طرف همچنان در نهایت تقابلی باقی مانده است.

 

موج جدید حمله موشکی جمهوری اسلامی، انفجار و آتش‌سوزی در بئرشبع در جنوب اسرائیل

به گزارش تایمز اسرائیل، موشک بالستیک جمهوری اسلامی که صبح جمعه به بئرشبع اصابت کرد، خسارات سنگینی بر جای گذاشت.

این موشک در نزدیکی مجتمع‌های مسکونی فرود آمد و چندین خودرو را به آتش کشید. به خانه‌های اطراف نیز آسیب وارد شد.

تاکنون گزارشی از تلفات یا مجروحان منتشر نشده است. یک موشک جمهوری اسلامی روز پنجشنبه نیز در این منطقه به بیمارستان برخورد کرد.

 

سفارت استرالیا در تهران تعطیل شد؛ «استرالیایی‌ها ایران را ترک کنند»

دولت استرالیا اعلام کرد که سفارت این کشور در تهران تعطیل شده و همه مقاماتش ایران را ترک کرده‌اند. در بیانیه دولت استرالیا آمده است که باتوجه به وضعیت موجود همه استرالیایی‌ها نیز باید از طریق راه‌های امن از ایران خارج شوند.، بلغارستان، جمهوری چک، نیوزیلند، پرتغال و سوئیس نیز سفارت‌خانه‌های خود را در ایران تعطیل کرده‌اند.

 

جنگنده‌های اسرائیل به پدافند‌های اصفهان و تهران حمله کردند

به گزارش تایمز اسرائیل، جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل در روزهای اخیر چندین سامانه پدافند هوایی  را در اصفهان و تهران هدف قرار دادند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد این حملات پرتابگرهای موشک‌های زمین‌به‌هوا و رادارهایی را هدف گرفته که «برای هدف قرار دادن هواپیماهای ارتش اسرائیل و جلوگیری از عملیات آن‌ها طراحی شده بودند.»
به گفته ارتش اسرائیل، جنگنده‌ها و پهپادهای نیروی هوایی این کشور «همچنان آزادانه بر فراز ایران در حال عملیات هستند و اهداف نظامی را در مناطق غربی و مرکزی کشور هدف قرار می‌دهند».

بیشتر از